Ga naar hoofdinhoud
Visual 'Kom jij ons team vervolledigen?'
Terug naar overzicht

VACATURE - Wij zoeken een projectmedewerker

Vacature 26 juni 2023

Voor ons "weGwijs" project zijn we op zoek naar een projectmedewerker! Je coördineert zelfstandig het project van A-Z, en staat in voor de kwaliteit en timing van de uitvoering van de verschillende acties. Je rapporteert hierbij rechtstreeks aan de coördinator van team kennis en werkt als een onmisbare schakel in het interne netwerk bestaande uit het bestuursorgaan, het 30-koppige medewerkersteam onder leiding van 5 coördinatoren en een enthousiaste vrijwilligerspool van meer dan 200 vrijwilligers.

Het weGwijs project

weGwijs zet in op het rekruteren, wegwijs maken en verder begeleiden van toekomstige G-sporttrainers. We focussen daarbij op drie belangrijke groepen: (1) de ervaringsdeskundigen, dit zijn dus de personen met een beperking, chronische aandoening of psychische kwetsbaarheid zelf, (2) de paramedische professionals die werken met de doelgroepen van G-sport Vlaanderen zoals bijvoorbeeld ergotherapeuten, sociaal werkers of kinesisten, en (3) de ruime persoonlijke omgeving van de persoon met een beperking, chronische aandoening of kwetsbaarheid, zoals de ouders, familie en persoonlijke assistenten. Met dit project willen we trainers rekruteren door ze beter te begeleiden in hun eerste stappen als G-sporttrainer. Dankzij een (digitale) wegwijzer, bestaande uit verschillende tools of bouwstenen, willen we hen laten zien wat de mogelijkheden zijn om bij te leren als trainer, en die mogelijkheden gaan verder dan enkel bijscholingen en opleidingen. In deze wegwijzer zitten ook andere tools zoals bijvoorbeeld stages, en trefmomenten met andere trainers, duowerking, of begeleiding door een clubmentor. Op deze manier willen we de drempels voor kandidaat-trainers verlagen, en hun zo motiveren en inspireren om toch de stap richting het trainer-zijn te zetten en stap voor stap hun eigen rol als trainer vorm te geven. Het gedetailleerde projectplan kan je op aanvraag nalezen.

Iets voor jou?

Lijkt dit iets voor jou? Bekijk dan zeker de volledige vacature, en wie weet kom jij terecht in een jong en gedreven team!

Solliciteren kan per mail naar steven.vanbeylen@gsportvlaanderen.be tot en met vrijdag 28 juli 2023.

G-sport Vlaanderen inspireert, creëert kansen en neemt drempels weg zodat alle (potentiële) G-sporters op een gezonde en kwaliteitsvolle manier aan sport en beweging kunnen doen - op maat van hun eigen behoeften, mogelijkheden en ambities.

Hoe doen we dat?

G-sport Vlaanderen:

  • werkt op een systemisch niveau drempels van sportparticipatie weg;
  • verlegt grenzen door de uitbouw van een strategisch netwerk met professionals én vrijwilligers uit de sportsector en andere maatschappelijke actoren;
  • ondersteunt sportclubs en andere sportfederaties of organisaties die zich op een competitieve, recreatieve of laagdrempelige manier richten naar mensen met een beperking of kwetsbaarheid of chronische aandoening;
  • begeleidt topsporters met een beperking op maat.

Meer info? Neem gerust contact met ons op.

Portretfoto Steven Van Beylen

Steven Van Beylen

Directeur (1 VTE)

T.: 0499 29 13 43 steven.vanbeylen@gsportvlaanderen.be

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven