Ga naar hoofdinhoud

Bijleren over G-sport

Wil je als trainer, sporter, vrijwilliger, clubbestuurder of official je kennis verbreden? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! We maken je hieronder wegwijs in het uitgebreide aanbod van opleidingen en bijscholingen rond G-sport, zowel met betrekking tot de opleidingen en bijscholingen die we zelf organiseren als het boeiende aanbod van anderen waarmee we contact houden.

G-sport Vlaanderen maakt werk van bijscholingen en opleidingen

G-sport Vlaanderen biedt zelf heel wat vormingskansen aan doorheen het jaar. We organiseren sportkaderopleidingen en bijscholingen voor trainers samen met de Vlaamse Trainersschool. Daarnaast bieden we een brede waaier van zowel sporttechnische als doelgroepgerichte bijscholingen voor trainers, officials, sporters en (club-)vrijwilligers. Het aanbod is een mix van online en fysieke bijscholingen, zo is er voor elk wat wils!

Bekijk hieronder onze opleidingskalender voor het voorjaar van 2023, of bekijk meteen het volledige bijscholingsaanbod.

We werken ook graag samen met anderen

Naast onze eigen opleidingen en bijscholingen ondersteunen wij ook graag het opleidings- en bijscholingsaanbod van anderen. Zo zijn we regelmatig te gast op bijscholingsdagen of -initiatieven van andere federaties om ook daar G-sport verder toe te lichten. Verder bieden we ook ondersteuning aan specifieke sporttakken bij de integratie van G-sport in hun vormingsaanbod en sportkaderopleidingen. Ook op hogescholen en universiteiten zijn we regelmatig te gast om de trainers en ondersteuners van de toekomst wegwijs te maken in het G-sportlandschap en hen kennis te laten maken met onze werking en G-sport.

VTS opleidings- en bijscholingsaanbod

Voor sportkaderopleidingen en bijscholingen is er uiteraard de Vlaamse Trainersschool (VTS). De VTS is het enige officiƫle erkenningsorgaan voor sportkaderopleidingen in Vlaanderen. Het organiseert en erkent een waaier aan opleidingsmogelijkheden, ook voor G-sport.

Alles over VTS en G-sport

Een vraag over het opleidingsaanbod? Dan kan je terecht bij Dieter!

Portretfoto Dieter Vandenbroucke

Dieter Vandenbroucke

Medewerker kennishub, opleiding en beleidsondersteuning (1 VTE)

T.: 09 243 11 70 dieter.vandenbroucke@gsportvlaanderen.be